maanantai 23. helmikuuta 2015

'cause baby it's you and me [viikkokatsausta]

Tänään olikin hiukan erikoisempaa ohjelmaa luvassa, mutta siitä vähän myöhemmin. Kentän pohja on ollut nyt viime viikosta asti vähän huono, joten ollaan jouduttu käyttämään vähän mielikuvitusta liikutuksen suhteen ja antamaan kevyempiä päiviä enemmän. Viipalle tuli myös kevään ensimmäinen kiima, mikä on luonut oman erikoisuutensa viime päiviin.


Tiistaina pääsin koulusta sen verran myöhään, että tallille lähtökin ajoittui jo hämärään ja mielenkiinnolla odottelin Viippasen reaktiota (yleensä olen pyrkinyt liikuttamaan sen valoisalla), mutta neitokainen käyttäytyi oikein fiksusti ilman kommervenkkejä ja oli vielä lisäksi mukavan rento ja letkeä. Juoksutin lähinnä askellajit läpi ja lihakset auki - periaatteella, joten mitenkään rankka treeni ei ollut kyseessä. Kuvia ei valitettavasti juoksutuksesta ole. Juoksutuksen jälkeen Viippa sai vielä hieronnan, ja kyllä neiti nautti.

Keskiviikkona Viipalla oli tuttuun tapaan ansaittu vapaa.

Torstaina päädyinkin pohdinnan jälkeen ratsastamaan. Viippa oli vapaapäivän jäljiltä hiukan jäykkä, mutta vertyi kuitenkin nopeasti päästyään liikkeeseen. Haettiin jälleen kerran vain tasaisuutta, rentoutta ja apuihin rehellisesti ja nopeasti reagointia. Viippa oli periaatteessa ihan hyvä, ei mitenkään ihmeellisen hyvä, muttei huonokaan. Jos olisin ratsastanut vähän kauemmin olisin voinut hakea sen vielä paremmaksi edestä (kevyemmäksi ja nopeammaksi), mutta olin kuitenkin jo melko tyytyväinen, ja piti rientää sääntökoulutukseen, niin sai jäädä tiukempi vääntäminen.




Perjantaina kenttä oli siinä kunnossa, että totesin parhaaksi vain kävelyttää ja tehdä maastakäsin töitä. Suurimman osan ajasta työskenneltiin kentällä, mutta käytiin myös ihmettelemässä maastoon menevää tietä. Viippa oli aika mukava, ja saatiin hyvin tehtyä erilaisia tehtäviä. Tästä olisi ollut kiva kuvata vaikka ihan oma postaus, mutta valitettavasti kuvaaja ei päässyt paikalle oltuaan töissä.
Kun kerran aikaa oli, leikkasin vielä Viipan harjan ja hännän tallissa, kun neiti oli valmiiksi mukavan rento ja yhteistyöhaluinen.

Lauantaina lähtiinkin pitkästä aikaa kentän ulkopuolelle, kun saatiin seuraa. Mentiin siis tekemään vähän hankitreeniä takapellolle. Alkuun Viippa oli vähän sitä mieltä, että mihinkähän nyt ollaan menossa, mutta lopun perin oli kuitenkin hauskaa ja Viippakin hokasi, että voi myös rentoutua eikä tarvitse kyttäillä metsään koko aikaa. Käytin Viipan myös kuljetuskoppissa ihan treenin vuoksi ja maanantaita silmällä pitäen. Pellon laidalle sain kuvaajankin niin löytyy materiaalia, harmi vaan että sää ei oikein suosinut, joten kuvia ei ole paljoa.







Sunnuntaina kenttä oli sen verran parempi, että uskalsin juoksuttaa varovaisesti Viipan, ja ihan hyvinhän se pystyssä pysyi, eikä edes liukastellut. Liikkeessä hiukan näki, että pohja on huono, mutta meni kuitenkin ihan kivasti ja kuunteli hyvin. 

kuva yhdeltä aamulta

Maanantaina eli tänään olikin vuorossa hiukan vaihtelua - lähdimme nimittäin maneesille oman kentän ollessa huonohkossa kunnossa ratsastusta ajatellen. Päästyämme tallille laitettiin kamat autoon ja traikku valmiiksi. Sitten hain Viipan sisään, harjasin ja loimitin sen kuljetusta varten sekä laitoin suojat. Tämän jälkeen oli vuorossa lastaus, jonka jälkeen päästiin lähtemään maneesille. Maneesilla hepan kuntoon laitto ja kyytiin. Alkuun Viippa oli vähän spooky, mutta rauhoittui muuttui vähän rauhallisemmaksi kun vain hain sitä erilaisilla tehtävillä avuille. Haettiin aika paljon tunnin aikana ihan perusjuttuja (taas :)) ja rentoutta. Saatiin varsinkin ravissa muutama tosi kiva pätkä myös niin että istuin alas :D. Laukka oli vähän vieraasta paikasta johtuen jännittynyttä, mutta ei mitenkään mahdotonta. Loppuraveissa Viippa alkoi olla jo sen verran väsynyt, että meinasi ruveta sähläämään päänsä kanssa, mutta lopetettiin heti kun saatiin hyvä pätkä ja loppukäyntien jälkeen neiti pääsi vielä maneesiin vapaana käppäilemään, kunhan oli ensin loimitettu kunnolla, ettei palellu. Tämän jälkeen olikin vuorossa jo kuljetussuojien takaisin laitto ja lastaus. Viippa käveli vaan suoraan sisään ja tallillakin tuli asiallisesti pois. Kotona vielä kylmäiltiin jalkoja ja kuivateltiin heppaa jonkun aikaa (meni muuten aika monta loimea märäksi) ennen kuin heitin hyvin loimitettuna tarhaan syömään päiväheiniä. 
Kuvia on valitettavasti heikosti koska maneesi.. Kamera ei oikein siellä jaksanut ottaa hyviä kuvia, mutta kyllä niitä muutama on ja sitten on pari pysäytyskuvaa videoista, mutta niiden laatu on vähän.. :D





Mitä tykkäsitte nyt vähän tällaisesta "viikkokatsauksesta"? Pitäisikö tehdä tällaisia useamminkin vai onko kivempi että kerron vaan sekalaisesti mitä ollaan tehty? :) Sana on vapaa!

+ Ideoita 100. postaukseen otetaan vastaan! (tai postauksiin ylipäätään)


2 kommenttia:

Kommentteja saa laittaa vapaasti, kunhan ne pysyvät asiallisina! :) Kiitos kommetistasi! (: